Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen
Amplify the wild. HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.62) (baserat på 12 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Välkomna

Sepparerar lite mellan mina gamla och nya leksaker eftersom det blir lite väl många. Så för att få en presentation om vad detta är läst mitt 1a album :)

Produkter i albumet:
Denon PMA-2000R (Stereoförstärkare )
Audio Analogue Puccini SE (Stereoförstärkare )
S.A.T. Amplifix (Stereoförstärkare )
Sony STR-DA50ES (Surroundförstärkare )
Classé CAP101 (Stereoförstärkare )
Pioneer A-A9-J (Stereoförstärkare )
Visa alla 19 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Accuphase E210
En otroligt fin skapelse. Rätt design och med hjärtat på rätt ställe. Köpte denna nära ny 2003 och det var min först riktiga hiendaffär. :) Snacka om salig när paketet kom fram. Har haft den i min ägo sen dess. Den är sällan i bruk men denna 19kg muskel är riktigt genuin.

Ljudmässigt är den mustig och med tyngd och kraft. Den har spec på 80w men i stester har den lämnat 143w i 8ohm utan att klaga. Det är klassiskt att man underspecar hos Accuphase. Ljudet är lite åt det varmare hållet. Saknar till vissa högtalare att den inte har en justering för diskanten men annars är den homogen i ljudet och levererar bra med power. Nypris runt 26 och när jag ser dem beggat ligger de mellan 6,5-8,5kkr vilket är RENT FYND. men notera att om du har en högtalare med ljud åt det lite varmare hållet så kanske detta inte är en perfekt partner. (2011-11-19 18:29:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Accuphase E-210

akai am-2600
Tja vad säger man.. Ställ en av dessa 70talsmaskiner jämte en modern Upphosad sprättmaskin och det är svårt att tro att verkligen INTE nån utveckling skett på nära 40år. Man bara gör olika modeller på samma grunder. :) Denna maskin är riktigt trevlig och hittar man dem vilket numer är lite svårt beg till rimliga pengar så är det verkligen en fin maskin som inte skämmer ut sig på nått sätt. Det kan vara så att vissa av de gamla maskinerna är känslig på låga impedanser men de gäller defakto även de flesta nyare än om tillverkarna inte vill erkänna det.

Det som dessa gamla åldrignar har som inte finns numer är tyvärr kvalitet. Dessa byggdes för att kunna passera genom flera generationer. Idag är allt så sjukt insnålat för att bara klara nästa kvartalsrapport på ett bra sätt. :(

Så kan inte annat än lyfta på hatten och vara glad att ha haft bekantskap med en av dessa eller faktiskt rätt mågna av dem :)

(2011-08-10 09:29:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Akai am-2600

Acoustic Research A-04
Hade denna efter att hittat den på erikshjälpen för 300:- och jag tog den på känn för om det gällde designen så hade de 300:- jag lade nog varit i sjön. Denna maskin ser ut som en gamal video. Det är så man tappar underkäken i golvet och funderar på om man inte hade nån estet i hela fabriken?

Väl hemma så ser jag att kvaliten är efter vad jag tror och denna apparat är genuin. Den låter även riktigt bra och klarar precis det man önskar tja förutom det rent estetiska.

80.tal och tja även Naim och andra såg ut så här uderligt. Men att leverera det kan den utan att göra bort sig.

(2010-07-27 20:49:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Acoustic Research a-04

Arcam alpha 8r
Mi lika denna tingest. Dock lite mjukt och typiskt engelskt ljud vilket iosf inte är min kopp te men Arcam sätter sig innanförskinnet på en. Underligt.

Foto taget en sen höstdag på gården. (2009-09-04 18:08:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Arcam Alpha 8r

Audio analogue puccini se
Denna lite udda italienare är en underlig pjäs som jag levt med i många år. Köpte den faktiskt som 8månaders bäbis och den har hängt med mig. Dock har jag bara sporadiskt brukat den och den är på sitt sätt inte bra men på ett annat sätt helt kanon. Med konstiga högtalare som klipsch eller liknande med en viss vasshet och ett knepigt fokus i överigt så rätade denna maskin till allt och man kan njuta i fulla drag men till högtalare som har lite klen topp vilklet är mågna så är detta kaka på kaka och allt låter som en ljum soppa.

Puccini se är byggd som en tanks och med bara finaste kvalite på komponenter. Allt känns så rejält. Den har allt man behöver som pre out, vilolläge på volymkontorllen, metallfjärr etc.

Klart är att jag har en hatkärlek till denna maskin. :)
(2009-06-15 23:11:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Analogue Puccini SE

Beomaster 1000
Ojojojojoj här började jag ana och inser att va? 1964, kopplade med modern cd samt högtalare och vänta nu låter det så här bra? Utvecklingen är måhända inte så stor på 40år... hehe.. En beomaster 1000 med sina 2x20w skämmer inte ut sig alls mot många moderna maskiner :) Detta vart min första veckarklocka.. (2011-08-06 07:40:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bang & Olufsen Beomaster 1000

BOW ZZ-1
En av välrdens vackraste förstärkare. Skapad av industridesigner och grundare/ägare av primare Bo Christensen. Efter att avyttrat primare så grundade han Bow och skapade enligt mig de vackraste maskinerna :) Låter inte helt olikt primare med skapr fokus på mid området aningen avrullade i toppen men spelar otroligt fint och det finns inget tecken någonstans i registret på att hårdhet eller dist kommer.
Det är en sån non nonsence men dock är det ju estetiskt påkostat vilket failar lite dvs det korkade kabinettet som väger bly men inte tillför något är ju bara för ögat.

Svårt att inte älska denna maskin dock. :) Sen en sak till som skapar en skön känsla och det är den linjära volympotten som ger full utstyrning redan vid typ kvarts volym :) Ingen man är oförsiktig med med andra ord.
2x75w klass a PURE.. med konstruktörside om att bygga den utopiska "a straight wire with a gain" så har man kommit så nära det nog går.. endast 8st komponenter i signalvägen. (2009-07-10 10:21:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bow Technology zz-1

Cayin 220ci
Köpte på mig denna tillsammans med en lika CD lite på chans. Men snacka om riktigt vettiga maskiner. Oerhört vacker, välbyggda och välljudande. Kraftig och stark med med finess. Kommer att vara en tår i ögat när jag måste lämna dessa bort till någon annan. Men det är endast för att göra nya upptäcker och det är passionen som driver min lilla hifihandel. Inte för monitär rikedom utan empirisk rikedom. Det är målet för mig. :) njut av bilden. Detta med foto är något som en del klagar på andra älskar men det är JAG .. :) mitt signum. Tyvärr hinner jag inte fota allt men det jag hinner kommer som regel upp här. Minst lika måna saker har jag haft utan att hunnit få dem ut i naturen. (2012-03-18 07:43:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cayin 220 Ci

CLasse cap 101
En vacker kanadensare med glimten i ögat. Ger spänst och skön dynamik. Kanonbra förstärkare som begköp. :) (2009-06-09 21:42:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Classé CAP101

Creek Audio PAS 4040
Fortsättningen på mike creeks grymma lilla förstärkare. denna lite mer moderna och lite mer uppgraderade varianten låter otroligt trevligt. Mycket neutral och korrekt i ljudet. Sannerligen snygg och smidig.

Foto taget vid en ålderstigen trapp till ett gammalt dårhus. :) Trappen höll knappt pall för lilla creek men bilden blev lite rolig även om det varit bättre att få med mer av bakgrunden så ginge det ej. (2010-05-22 21:52:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Creek Audio pas 4040

Hegel H1 mkIV
Norska Hegel har för mig gått från klarther till klarhet i ordets rätta bemärkelse. Denna maskin levererar ett nära perfekt ljud och med bara effeken smo begränsning är detta enligt mig så bra det nog kan bli.. :) dvs en sak är jag rätt säker på och detär att den som gillar rent och ärligt ljud utan tillägg och färgning kommer att älska Hegel.

Skulle efter denna maskin gärna sätta tänderna i en större variant. :)

En riktigt bra maskin som jag vurmar stark för och rekommenderar alla att skaffa sig. Jag är lycklig ägare till en maskin som som sagt både spelar neutralt och korrekt samtidigt som den är mycket drivstark och rejäl. INTE TILL SALU. ;)

Passa på om prist är någolunda rimligt slå till. :) (2009-06-27 18:28:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Hegel H1 MK4

Dared MP-7
(2011-08-10 09:24:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dared Audio MP-7

Kenwood kr-8010
Denna monsterreciver hittades på myrornas för 300:- och köptes direkt och otestad.. Den arbetsdagen kände som den aldrig skulle ta slut. 20kg tung och rejäl maskin som vara väntade på att igen få spelas. Väl hemma kopplade jag upp dem och efter lite småsprakande och allmän kärlek så började den spela och jag småskrattade hela dagen även hur kraftfullt och rejält den lirade.
Dessa praktexemplar är gigantisk och tung ca 20kg så det var en av dåtidens flaggmaskiner. Efter lite lekande med den kom jag och en vän till ett kul test då vi ställde dennes SAT amplifix mot detta secondhandfynd. Högtalarna uppkopplade var Avance Epsilon. Recivern lirade med pondus och auktoritet på ett sätt som fick honom att sannerligen tappa hakan. De skiljer en rejäl slant dem mellan och efter lite byten inser vi att SAT lirar ju riktigt bra den med och kanske i vissa men minimala fall bättre. Totalt sätt inser vi att skillnaderna är små och ibland om ens. Man kan alltså med en reciver från 70-talet nära nog gå jämt skägg med en förstärkare från 2000-talet och som dessutom är från hiend.segmentet. Detta var en verklig ögonöppnare för oss båda och det var sannerligen skoj än om vi INTE skall tala negativt om amlifixen som är en verkligen fin förstärkare. :) Det är lite kul vilketsom att se att speciellt Kenwood redan då var så pass bra som de var.
(2011-08-27 07:19:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Kenwood KR-8010

Marantz 2225
En legend.. Har man inte ägt en sådan måste man det om man kallar sig hifigalen :) Så vacker den är och min som var svart är lite mer ovanlig. Et miss u skänker jag dock :) (2011-08-05 20:18:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marantz 2225

Marantz pm-17 mkII
En tung vacker bjäse som jag gillar trotts stark färgning av ljudet. Helt ok men inte för alla.

Fotot taget hemma på gården lite tråkigt men det var min gård och jag älskade att fota på den dessutom var det betydligt enklare än att promenera omkring på olika ställen och fota. Det senare kan ses som sjukt. (2009-07-08 19:21:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marantz PM-17MKII

Marantz pm-84
Ett strandnyp bara random och jag hittade en gammal grygga med lite plats för en marantz på. Tack och lov kom inte någon betraktande åskådare som tänker men inte frågar. :) (2010-07-18 22:01:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marantz PM-84 MKII

Nad 3020b
Legendaren. En som älskar hifi kan inte kalla sig audiofil förrens han/hon ägt en 3020 :) that's it. Det är en milstolpe inom hifi och konstruktionen var överlägset allt och vinner i alla kategorier inom området pris/prestanda. Vad denna maskin kan är det få som kan.
Konstruktören tänkte helt rätt och baserade maskinen runt 4st fina transistorer mje2955 samt 3055 som är militärspecade TO3-trissor. minimalt med komponenter i övrigt gav en maskin med blygsamma 20w men med ett headroom som gör att den i peak man leverera 260w och är nära bottenlös i orken.
Ljudet är lite varm och detta byggde upp hela mystiken runt "nadljudet" En mirakelmaskin. Den är inte neutral, inte perkfekt och inte heller snygg men den är sjukt härlig. :) (2011-11-04 08:26:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 3020B

Pioneer a-a6j
(2011-08-11 07:41:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer A-A6-J

Pioneer A-a9j
Köpte denna maskin för primärt en sak. Designen är magnifik :) Sen att den spelar ok är inte nån nackdel. Det är en homogen och klart bra förstärkare utan större problem. Dock inte heller varken stark, dynamisk eller på nått sätt speciell. Denna maskin gör ett jobb och har man rätt förutsättningar så tja räcker det långt. Tillhörande cd, ett par 8ohms stativare så kan man leva länge. Det är inte för mig så att jag är nöjd. :) jag vill ha mer, tyngre och manligare. hehe.

Men som begköp är det riktigt bra för att man kan få ge mellan 1500-2000:- och det ger mycket valuta för pengen. (2011-11-04 08:22:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer A-A9-J

Rega Brio
(2011-08-08 00:11:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Rega Brio-R

Pioneer vsx ax5i
Denna serie tycker jag var osedvanligt bra både 3 5 och toppmaskinen 10 var bättre än de flesta av dagens junkmaskiner som Pioneer levererar och dessutom går det att hitta dem till mycket rimligt satta priser numer. :) nå vänner glöm inte att man lurar sig själv om man tittar och tror att utveckling är bätttre i varje generation som kommer. tror man det lurar man sig kapitalt. (2011-08-06 07:34:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer VSX-AX5i

S A T amplifix
Milstolpe i svensk Historia.. Micke Bladelius mäktiga bygge. Kan inte annt än lyfta på hatten. Denna förstärkare är och kommer att länge förbli en legend, en maskin som såväl låter oerhört bra, har en vacker design och har riktigt fin teknik tillsammans med ett för att vara på svensk mark i liten skala billigt.

Just amplifixen anser jag är en suberb maskin som låter riktigt bra och är urstark som en oxe. När denna kom var jag på en demo och tänkte stilla att en sån här skall jag ha men som fattig arbetare lär man vänta ett slag så när priserna närmade sig 6000:- slog jag till som en råttfälla och köpte en. Tänkke att priserna kan ju inte komma ner mer nu, Det är för billigt. :)

Med tillhörande CDfix är detta en härlig kombo som står sig långt på hififronten.




(2010-07-17 08:27:41) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  S.A.T. Amplifix

Sony str-da50es
En klassisk bioreciver. Efter att många gånger dregglat över denna när den var ny och kostade 20kkr kunde jag inte låta bli när prislappen hamnat på en 10del av nypris. Det är enligt mig löjligt pris för en 20kg tung ES-maskin av toppkvalite. Denna kommer från typ 2000:- kanske 1999 men har full kapaciet att klara digita DTS 5.1 och alla nödvändiga features för att hänga med vilken modern maskin som helst och denna rastar det mesta på banan som kostar mycket mer än idag. Det går även att lyssna på musik med den och ha leende på läpparna. Jag älskar dessa tunga genuina ES maskiner. Detta är sunda byggen som tyvärr inte har sitt värde bland brukare som hellre går och köper en plastig Yamaha på 8kg men som har HDMI-utgångar men är pinsamt dålig.. :) Jag behåller fattar inte. jag är om inte glad att man kan hitta dessa guldklipmar. :) (2011-08-02 16:37:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sony STR-DA50ES

Vincent Sv-234
Har fått ett generellt gott öga till Vincent.. Såväl 996 som 997 som denna har visat sig riktigt bra även om ett par 996 har har brumljud så känns numer såväl 997 som denna riktigt genuina. Kan itne annat säga än att jag imponeras storligen av kraften såväl som dynamiken som det rena korrekta ljudet. Tycker inte att denna maskin gör nått direkt fel. Kan tro att 234 hänger med Hegel h1 på den fronten som varandet förstärkare som verkligen levererar. Som regel är ju ljudet lite trist och tamt så man gärna vil öka lite på diskantkontrollen men Denna kalarar utan vidare detta och det spelar inte heller någon roll om lasten blir krävande. Känns nära nog krelllik i botten. Oerhört trevlig bekantskap som jag nog blir lidande med ett bra tag framöver. :) Det finns en del maskiner som verkligen gör intryck på en och 234 är en av dem. (2011-11-14 05:20:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Vincent SV-234

Yamaha A-s700
Detta är en an företagets nya lanseringar av förstärkare som bara går på två kanaler. :) Härligt att man för även de stora tillverkarna satsar på riktigt stereoförstärkare som back in the day. Dessa är dessutom riktigt välbyggda och med allt kunnande från förr instoppat. Ljudmässigt är de jättebra sett till en av deras liknande i pris biomaskiner.

Svagheter är i detta fall dels att den saknar preout och att den är lite i klenaste laget. Men generellt är det en vacker, välbyggd och välspelande förstärkare med genuin känsla av kvalite :) (2011-11-03 06:15:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Yamaha A-S700


 
Viktat medelbetyg:  (9.62) (baserat på 12 st)  Visa lista
Unregisteredf40aefb3    2011-11-20 09:27:57
miper    2010-11-30 22:55:03
Unregistered9d8a0d93    2010-11-28 22:05:35
uzzi    2010-11-28 18:16:55
cobra-427    2010-11-28 13:57:07
Unregistered1961c733    2009-07-28 17:03:58
busta    2009-02-02 18:02:27
Unregistered0cb853f5    2009-01-08 22:18:17
shifts    2009-01-08 19:26:01
MONTANA-HighEnd    2008-11-01 22:20:58
jonasprivate    2008-10-26 20:37:28
Timpolanen    2008-10-25 21:11:28
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
mr-välljud   2011-11-19 19:01:36 Anmäl
Tack :)
MrLelle   2011-11-04 08:50:51 Anmäl
Älskar fortfarande din fina idé med "udda" foton, Grymt jobbat!
mr-välljud   2010-12-07 22:05:23 Anmäl
Nä nu skiter jag i detta!!!! Top gear börjar (bild)
mr-välljud   2010-12-07 20:52:01 Anmäl
Ok spännande tittar upp. Titta även på bloggen!! http://hifiguru.bloggo.nu/ (bild) jag skriver mer där nu än här
e-lite   2010-12-05 09:27:22 Anmäl
Älskar att se saker demonterade! Najs! By the way, enligt all-vetarna här på forumet så är inte sunfire subben klass-D. Det är tydligen först nu i höst som sunfire släppt sin första klass-D subb.
mr-välljud   2010-12-05 08:54:25 Anmäl
BNybloggad aswell. Titta in och se http://hifiguru.bloggo.nu/
Unregistered89a7be48   2010-12-02 20:31:59 Anmäl
Tack för underhållningen! (bild)
mr-välljud   2010-12-01 20:38:18 Anmäl
Haha ja när vinterna stundar så skruvar han isär dem (bild)
Evil Homer   2010-12-01 19:40:18 Anmäl
Hur vet man att vintern har kommit?







Jo Mr välljud flyttar inte längre ut sakerna och tar kort på dom (bild)
Ageve   2010-11-30 21:38:41 Anmäl
B&W CM2 är bara en upphottad 601 S3. Diskantelementen delar alla viktiga komponenter, dvs membran, talspole, magnet osv. Det enda som skiljer är monteringsplattan. Filtret är i stort sett identiskt även det.

Den ska dock inte förväxlas med nuvarande CM-serie, som har ett helt annat diskantelement.
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.