Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Trådlöst tillbehör från Teufel

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-12-03

Tyska Teufel som bland annat satsar på egen försäljning via webben har lanserat ett trådlöst system, Teufel Rearstation 4, som gör det enkelt att koppla in surroundhögtalare ”trådlöst” eller att fixa ljud till ett andra rum i huset.

Likt många andra liknande lösningar så bygger det på en sändare och en mottagare. Sändaren kopplas in i en förstärkare (line out) som trådlöst skickar ljudsignalerna vidare till mottagaren, Teufel anger att det skall fungera upp till 20 meter. Till mottagaren kopplar man sedan in högtalarna via vanliga högtalarkablar.

Mottagaren har en inbyggd förstärkare av typen klass D som levererar 2 x 30Watt (RMS, 2 x 40Watt peak) så man kanske inte ska räkna med extremt tryck men förmodligen fullt tillräckligt för de flesta surroundhögtalare.

Systemet sköts lättast via den medföljande fjärrkontrollen. Teufel har även varit framåtblickande och satsat stöd för upp till tre zoner där man kan använda samma sändare och fjärrkontroll för de olika zonerna. Man utökar systemet genom att köpa till flera mottagare med inbyggd förstärkare.

Tefuel RearStation 4 säljs direkt från Teufelaudio.com där priset ligger på 2 700 kronor inklusive frakt.

Teufel RearStation 4 - mottagaren/förstärkaren

Baksidan på mottagaren/förstärkaren

Baksidan på sändaren

Fjärrkontrollen till RearStation 4

 

 



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.