Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Google TV är nu officiellt

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-05-20

Idag har Google officiellt presenterat Google TV, det har varit många rykten men nu är det alltså officiellt. I sin blogg nämner Google bland annat att 4 miljarder människor tittar på teve och genomsnittsamerikanen spenderar fem timmar per dag framför en teve-skärm. Givetvis är det en marknad Google vill komma åt på något sätt och de vill göra det genom att ta webben in i våra teveapparater där sökning står i fokus.

Idag så vill vi allt mer se program och filmer när det passar oss vilket alltför ofta inte överensstämmer med tiden som programläggarna anser passar bäst. Detta är en av anledningarna att webb-tv blivit så lyckat och det är just detta beteende Google vill spinna vidare på genom att göra det enkelt att ta del av just det du är intresserad av när du vill, inte när någon anser att du borde titta. Exakt hur Google TV väver samman existerande tevekanaler med webb-tv framkommer inte riktigt än så länge.

Google TV bygger till stor del på Android-plattformen som tGoogle Chrome (webbläsare) där man som utvecklare både kan bygga applikationer avsedda för just Google TV men även anpassa sina webbsidor så att de ser bra ut på en 50 tums skärm.

 Google har redan inlett ett samarbete med Sony och Logitech för att få in tekniken i teveapparater, blu-ray-spelare och andra prylar. Redan under hösten väntas de första produkterna med Google TV dyka upp hos den amerikanska kedjan Best Buy.

Videon nedan är Googles egna presentation av Google TV.



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.