Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Åttonde generationen KEF Q

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-09-20

I höst kommer KEF att uppdatera sin hyllade Q-serie och det är en rejäl förändring som KEF vågar sig på. Det första som slår en är nämligen att KEF återgå till att använda fyrkantiga lådor istället för de avrundade som användes tidigare.

KEF själva nämner att den nya Q-serien kommer vara ett stort steg framåt då företaget lärt sig mycket under utvecklingen av KEF Concept Blade och fått användning av både ny kunskap och teknologi i och Q-serien.

Återgår vi till högtalarlådan så är både mängd och placering av dämpmaterial väl utprovat för bästa möjliga resultat. KEF nämner kort att de utökat volymen i lådan för att få fram bättre bas och att det gjort det möjligt att förenkla delningsfilterna.
Delningsfilterna följer nämligen devisen ”back to basic” med få men noga utvalda komponenter vilket ger ett betydligt ”renare” ljud.

Elementen är förbättrade jämfört mot tidigare generation där kunskap från Concept Blade kommit väl till pass. Förutom högre effekttålighet så har även KEF fokuserat på spridningen av ljudet vilket blivit både bättre i höjd- och sidled.

Precis som tidigare kommer det flera modeller i Q-serien:

  • Golvare: Q900, Q700 och Q500
  • Stativ: Q300 och Q100
  • Hemmabio: Q600 c (center), Q200c (center) och Q800ds (dipol)
  • Subwoofer: Q400b

Mer information om högtalarna finns på KEF engelska hemsida. Än så länge finns det inga svenska priser.



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.