Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Pixar först med Dolby Surround 7.1

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-06-08

Toy Story 3 från Walt Disney-ägda Pixar blir den första filmen som kommer spelas upp i Dolby Surround 7.1 i utvalda biografer där premiären sker i USA redan nästa vecka, svensk premiär blir den 27:e juli.

Dolby Surround 7.1 innebär att man använder åtta diskreta kanaler för ljudspåret där tanken givetvis är att återskapa en ännu mer realistik ljudbild i biografen, på köpet sägs det att fler platser i biograferna får riktigt bra ljud i och med att fler stolar hamnar i ”sweet spot”.

Enligt Dolby finns det runt 240 biografer som idag erbjuder Dolby Surround 7.1 och det är ofta väldigt enkelt att uppgradera en existerande biograf vilket gör att antalet växer snabbt, speciellt nu inför Toy Story 3 premiären. En komplett lista över biografer hittas här.

Toy Story 3 ser ut att bli startskottet för 7.1 då fler filmer framöver kommer erbjuda en ”riktig” 7.1-mixning och detta ljudspår kommer sannolikt även finnas på kommande blu-ray släpp.

Det kan även vara värt att nämna att Toy Story 3 kommer att visas i 3D och för att matcha den visuella upplevelsen så tycker folket hos Pixar att 5.1-tekniken inte riktigt räckte till. Ett samarbete inleddes med Dolby Laboratories och det hela mynnade alltså ut i 7,1-ljud för Toy Story 3 och att många biografer uppdaterar sin teknik och att vi som gillar film hemma även kan få njuta av bättre ljud!



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.